3.8.1. Programma van eisen

3.8.1. Programma van eisen

Op basis van het literatuuronderzoek, veldonderzoek, knelpuntenanalyse en oorzaak en gevolganalyse is de set eisen en wensen opgesteld.

Het proces van convergeren en divergeren leverde het set van eisen en wensen op. De eisen en wensen zijn ingedeeld volgens de methode van Moscow. De MoSCoW-methode is een wijze van prioriteiten stellen die populair is bij mensen die DSDM gebruiken. DSDM is een projectmanagementsysteem dat specifieke in de branche van softwareontwikkeling wordt gebruikt.

MoSCoW staat voor:

Must have – deze eis moet in het eindresultaat terugkomen;

Should have – deze eis is zeer gewenst;

Could have – deze eis mag alleen aan bod komen als er tijd genoeg is, en

Would like to have – deze eis zal nu niet aan bod komen maar kan in de toekomst interessant zijn (wens)

Eisen en de wegingsfactor zijn vastgesteld in overleg met de programmamanagers en de manager P&O. Uiteindelijk zijn het ‘must have’- en ‘should have’-eisen geworden. De punten die terecht zijn gekomen in de knelpuntenanalyse moeten worden meegenomen in het eisenpakket dat in het eindresultaat moet terugkomen.

Must have (wegingsfactor 4):

· uitvoerbaar;

· heeft draagvlak bij medewerkers;

· versterkt externe gerichtheid.

Schould have (wegingsfactor 3):

· heeft draagvlak bij de directie;

· heeft draagvlak bij het eerstelijnsmanagement;

· versterkt de motivator ‘vakmanschap is meesterschap’;

· draagt bij aan het oplossen van het oerconflict;

· zorgt voor conceptuele helderheid, gedeelde visie bij het management.

Could have (wegingsfactor 2):

(geen)

Would like to have (wegingsfactor 1):

(geen)


Anderen bekeken ook deze content.

Hoe voorkom je motivatieverlies bij verandering?

Hoe voorkom je motivatieverlies bij verandering? Het is niet eenvoudig om de motivatie – de hefboom voor verandering – constant op hetzelfde niveau te houden. Na een frisse start met veel enthousiasme kan de motivatie flink wegzakken. Andrea Bonezzi, hoogleraar aan universiteit van New York, heeft afgelopen januari een rapport

Posted in Artikelen | Tagged , , , | Leave a comment

Leave a Reply

Gert Jan Schop

70% van de verandertrajecten mislukt. Als optimist denk ik dan: dus 30% slaagt. In mijn werk ben ik continu op zoek naar die succesfactoren. Op praktijkcaseveranderen.nl heb ik één casus helemaal uitgewerkt. En verrijkt met interessante modellen, tools en artikelen. Lees, zoek, verdwaal, laat je inspireren!

Wat kan ik voor je betekenen?

Als adviseur, verandercoach, trainer of facilitator (etiket maakt mij niet uit) ondersteun en begeleid ik jou en/of je organisatie graag bij ontwikkel-en verandertrajecten. Bij de opzet, voorbereiding of implementatie. Contact? Stuur mij een mail: info@praktijkcaseveranderen.nl.